Print Friendly, PDF & Email
DVDP width=

Een intercity en een goederentrein raakten allebei een bouwkraan, waardoor de intercity ontspoorde.

Bij Voorschoten is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 uur een passagierstrein ontspoord en een medewerker van bouwbedrijf BAM om het leven gekomen. Hoe het ongeluk met de trein precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. ProRail en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid onderzoeken dat nu. Op het ogenblik van het zware treinongeluk werd op de twee zuidelijke sporen bij station Voorschoten gewerkt door een team van bouwbedrijf BAM.

Vanmorgen rond 3.25 uur is er een ongeval gebeurd met een passagierstrein richting Den Haag ter hoogte van Voorschoten (Geestwoningpad). In de passagierstrein zaten ongeveer 50 mensen. Bij het ongeval is 1 persoon om het leven gekomen. Er zijn ongeveer 30 gewonden waarvan 11 mensen in omliggende woningen worden opgevangen. Ernstig gewonden worden naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Naar de toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan.

Burgemeester Nadine Stemerdink - Voorschoten

Tijdens de persconferentie over het treinongeluk bij Voorschoten nam burgemeester Nadine Stemerdink het woord en gaf aan dat de impact groot is. Koning Willem-Alexander is dinsdagochtend aangekomen bij de plek van het treinongeluk. Hij praatte in een calamiteitencontainer korte tijd met de burgemeester van Voorschoten en hulpverleners. 

Ook het Koninklijk Huis twitterde: “Met onze gedachten zijn wij bij de slachtoffers van het treinongeluk bij Voorschoten en hun familie. Velen verkeren nu in angst en onzekerheid. Wij leven intens met hen allen mee.” – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

Er is een ernstig treinongeluk gebeurd bij Voorschoten. Dat komt in Nederland gelukkig maar zelden voor. Andere Tijden keek een paar jaar geleden met betrokkenen en reddingwerkers terug op het ernstige treinongeluk waar in de ochtendspits van 4 mei 1976 een nieuwe sprinter botste bij Schiedam op de internationale D-trein naar Duitsland. 

Sinds 1945 zijn er in Nederland zo’n dertig dodelijke ongelukken op het spoor geweest. Veruit het grootste spoorongeval was in 1962 bij Harmelen. Doordat twee passagierstreinen op elkaar botsten, vielen toen 93 doden. De komende dagen rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal.

Curacao