Amsterdam-taxinæringen lover bedring i å takle diskriminering etter en hendelse i fjor under Pride Amsterdam. En drosjesjåfør nektet da å ta med dronning og stolthets ambassadør Jennifer Hopelezz.

Amsterdam Autoriserte drosjeorganisasjoner (TTOs), Uber, ViaVan og Royal Dutch Transport har signert en intensjonserklæring sammen med kommunen og diskrimineringssenteret for Amsterdam-regionen for å bekjempe diskriminering.

Uttalelsen ble avgitt som svar på en hendelse i fjor under Pride Amsterdam. En drosjesjåfør nektet da å ta med dronning og stolthets ambassadør Jennifer Hopelezz.

Uttalelsen inneholder tre tiltak. For eksempel må førere alltid fra nå av holdes ansvarlige for diskriminering, passende tiltak må iverksettes for å identifisere diskriminering og det er oppnevnt noen i alle parter som har signert erklæringen for å øke bevisstheten blant sjåførene.

Jennifer Hopelezz indikerer seg selv å være fornøyd med intensjonserklæringen.

“Dessverre var dette ikke en isolert hendelse, men en daglig virkelighet for slepere, fetisjister, transpersoner og alle som skiller seg ut, noe som skaper enormt sinne i LGBTQ + -samfunnet. Jeg er glad for at dette til slutt vil føre til noe positivt og forhåpentligvis sikre at drosjer i Amsterdam er trygge for alle innbyggere i denne byen. ”

Utskriftsvennlig, PDF og e-post