Torsdag kveld fant FNV-minidebatten sted mellom ulike kandidat-parlamentsmedlemmer og sektorleder FNV Transport Minke Jansma om jobbbeholdning, kvalitet på jobber og arbeidsforhold i sektoren. Jansma er veldig opptatt av offentlig transport de neste årene. Ikke bare en diskusjon om tilgjengelighetsgebyrer, men stilte også med rette spørsmålet om hvordan omorganisering i transport vil se ut for huset. Statsstøtte har vært knyttet til omorganisering av bedrifter på bekostning av mange jobber. Det er et valg fra myndighetene å investere i dette. 

Dessverre var det ikke tid til spørsmål eller kommentere seernes reaksjoner. Likevel var debatten et løft for Minke Jansma. Det ville være verdt noe for FNV som de Vries forklarer Bakkenveen transport vil også ha en forbindelse med de store omrissene. Tilbyr de samme alternativene til alle borgere i Nederland. Opprettholde sysselsetting og sikre et sosialt samfunn. Dette er nøkkelpunktene i den post-pandemiske gjenoppbyggingen av økonomien.

offentlig transport har en rolle

Wytske Postma, født i Hoorn 16. april 1977 og bosatt i Haag, synes det er viktig at offentlig transport ikke bare blir vurdert fra en arbeidsgivers perspektiv. Transport for frivillig arbeid er også like viktig. Sikkerhet er et viktig tema i offentlig transport. Dirigenten har for det CDA en veldig viktig rolle i sikkerheten til reisende. 

Parlamentsmedlem Suzanne Kröger er en nederlandsk statsviter, aktivist og parlamentsmedlem siden valget i 2017 Grønn Venstre. Hun mener vi burde gi kollektivtransport mye mer oppmerksomhet. Når det gjelder investeringer, har vi det bra i de store byene, men vi kan være sjokkert over vedlikehold, som vil kreve enorme mengder penger de neste årene. Mobilitet som menneskerettighet er en livline. Offentlig transport vil gi den nødvendige bærekraftsinnsatsen, ifølge Kröger. Men som et resultat av koronakrisen er kollektivselskapene i ferd med å kollapse. 

Nummer 7 på WPB kandidatliste Barbara Kathmann (1978) mener at vi er dårlige anbudsmestere i Nederland. Ifølge henne må det endres. Barbaras hjerte ligger i økonomisk innovasjon, fordi det ikke lenger er de raske pengene, men mennesker og verden som må være sentrale.

"Aksepteringen av at vi må handle annerledes i et landlig område enn i et byområde er av avgjørende betydning. Eksempler på suksess eksisterer bare i området, men det vakler alltid ved grensen."

Barbara Kathmann, PVDA

gratis offentlig transport

Grønn venstre indikerer at det er utrolig mye galt. En offentlig tjeneste som allerede har verdi, bør ikke bli gratis. Bare det å si at offentlig transport skal være gratis er ikke kjernen i saken. Vi er bekymret for billettprisen. Det ville være fint for PVDA hvis offentlig transport for barn var gratis på onsdag eller lørdag. Etter syv år i lokalpolitikk, var Barbara rådmann, partileder og rådmann i Rotterdam, det er allerede arrangert at 65+ kan reise gratis i Rotterdam. Standpunktene mellom partene er klare, spesielt når det gjelder gratis offentlig transport. Gratis offentlig transport eksisterer ikke for Minke Jansma.

frivillig arbeid

Vi er i en 'Race to the Bottom', delvis drevet av kommunene og myndighetene på den tiden. I anbud må vi sørge for at lønnsomme og ulønnsomme linjer balanserer med hverandre. Vi bør ikke stimulere anbud der 'Cherry Pickers' nærme seg. For CDA bør vi ikke inkludere frivillige som en del av anbudene. Transportoppgaver kan utføres av frivillige, men husk at transport derfor er svært avhengig og ofte sårbar. Ansvaret må ligge hos transportøren.

"Vær forsiktig med bruk av frivillige i anbud. Vi er imot systemer som salgsautomat *, vi måtte til og med slå til for dem. Drivere vil havne på gaten"

* ANWB Auto Buddy er en transporttjeneste der frivillige sjåfører frakter mindre mobile medreisende.

Wytske Postma - CDA
lese
Utskriftsvennlig, PDF og e-post