Arbeidende nederlendere er villige til å reise til jobben i omtrent en halvtime i gjennomsnitt med en e-sykkel.

Stadig flere nederlendere kjøper en elsykkel for å reise til og fra jobb. Forskere fra Kunnskapsinstituttet for mobilitetspolitikk (KiM) forventer at denne trenden vil fortsette i årene som kommer. Selv om e-sykkelen hovedsakelig erstatter den vanlige sykkelen, lar nederlenderne også oftere bilen stå hjemme for pendling ved å bruke e-sykkelen.

Elsykkelen gir muligheten til å reise raskere og med mindre innsats sammenlignet med vanlig sykkel. Dette er hovedgrunnen for mange til å kjøpe en el-sykkel. Siden 2018 har det blitt solgt flere nye el-sykler hvert år enn vanlige tur- eller bysykler. I 2021 var omtrent 52 % av de 923.000 2021 nye syklene som ble solgt e-sykler. Antall elsykkeleiere, anslått til 3,6 millioner i XNUMX, vil fortsette å vokse de neste årene, konkluderte KiM-forskerne i sin rapport. rapportere om kjøp og bruk av el-sykkelen.

I 2021 tilbakela nederlenderne omtrent 5,3 milliarder km på en e-sykkel. Av dette ble 0,3 milliarder km tilbakelagt av skolebarn (12-18 år). Mellom 2018 og 2021 økte bruken av elsykkelen i den gruppen mest, selv om den totale bruken i den gruppen er liten.

Mer enn 12 av 1 (5 %) av nederlendere på 22 år og eldre som ennå ikke eier en elsykkel, planlegger å kjøpe en innen 5 år. Ytterligere litt mindre enn 1 av 5 (17 %) forventer å gjøre det om mer enn 5 år. Denne gruppen inkluderer et relativt stort antall arbeidende nederlendere som planlegger å bruke el-sykkelen til hjem-arbeidsreisen.

Les også  Billigere kollektivtransport er ingen grunn til å la bilen stå hjemme

Egnet transportmiddel

Arbeidende nederlendere er villige til å reise til jobben i omtrent en halvtime i gjennomsnitt med en e-sykkel. Dette tilsvarer en avstand på ca 10 km. Omtrent 6 av 10 hjemmearbeidsturer som nederlenderne foretar hvert år er ikke lenger enn 10 km. Dette gjør el-sykkelen til et passende transportmiddel for en stor andel av arbeidende nederlendere å gå til og fra jobb.

(Teksten fortsetter under bildet)
e-sykkel
Arbeidende nederlendere er villige til å reise til jobben i omtrent en halvtime i gjennomsnitt med en e-sykkel.

En fjerdedel av elsykkeleierne klarer ikke eller bare delvis å bruke en vanlig sykkel på grunn av sin fysiske helse. Mer enn halvparten av denne gruppen (52 %) ville ikke sykle sjeldnere uten elsykkel og 4 av 10 (43 %) ville ikke sykle i det hele tatt. De kan fortsette å reise aktivt med elsykkelen.

Høy pris

Den relativt høye prisen er grunn for de fleste til å nøle med å kjøpe elsykkel, utsette kjøpet eller ikke vurdere kjøpet i det hele tatt. Prisen folk er villige til å betale for en elsykkel er langt under gjennomsnittlig nypris, spesielt for sistnevnte gruppe. For å overtale dem til å kjøpe en elsykkel, trengs det sannsynligvis et betydelig kjøpstilskudd. Men KiM-studien viser at et slikt tilskudd med stor sannsynlighet vil nå de som ville kjøpt elsykkel selv uten tilskudd.

KiM

Kunnskapsinstituttet for mobilitetspolitikk (KiM) gir kunnskap til mobilitetspolitikken til Infrastruktur- og vannforvaltningsdepartementet (IenW). De driver egen forskning og samler kunnskap utviklet andre steder. KiM sørger for at Infrastruktur- og vannforvaltningsdepartementet kan utvikle politikk med et solid kunnskapsgrunnlag. Dette gjør de ved å analysere og forklare utviklingen, lage utforskninger og scenarier og analysere virkninger av virkemidler.

Les også  KiM ser tilbake på utviklingen innen mobilitet
Relaterte artikler:
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post