Strukturellt behövs mer pengar för att lösa transportproblemen i Nederländerna. För närvarande finns det en risk att förhandlarna om ett nytt skåp bara kommer till formationsbordet med engångskrukor, istället för med strukturella investeringar. Mobility Alliance varnar för detta. "Investeringar i framtidens infrastruktur kommer att kräva ytterligare 3 miljarder dollar per år fram till 2040", sade organisationen på måndagen.

Det finns 26 organisationer i alliansen, inklusive ANWB, Transport en Logistiek Nederland, Fietsersbond och organisationer från kollektivtrafik och godstransporter. De deltagande organisationerna kallar rörlighet för människor och varor "en av pelarna i vårt breda välstånd".

"Infrastrukturbudgeten har pressats under det senaste decenniet och har varit en balansgång för alla typer av uppgifter, medan efterfrågan har ökat enormt", enligt Mobility Alliance. På torsdagen uppmanade ordförande Steven van Eijck till arbete, skola och rekreation för att spridas mer under dagen i syfte att förhindra trafikstockningar.

Läs också: Arbetet för snorkare inom taxisektorn återhämtar sig

Trafikstockning Muiderberg
Utskriftsvänlig, PDF och e-post