Print Friendly, PDF & Email

Van de meest zichtbare maatregelen die werden genomen in sommige op basis van de richtlijnen van het RIVM is een fysieke afscheiding tussen chauffeur en passagier de meest opvallende. Zo kan er tussen de chauffeur en/of reiziger geen eventuele overdracht van het virus plaatsvinden. Zodra je wordt betaald voor het vervoer van personen heet dit zakelijk gebruik. Een voor de hand liggend voorbeeld is natuurlijk de taxi.

Een zakelijke verzekering is meestal duurder dan een particuliere autoverzekering. Zakelijk worden er namelijk vaak meer kilometers gereden. Ook is er soms sprake van wisselende bestuurders. De zakelijke verzekering houdt hier rekening mee, zodat daar geen discussie over kan ontstaan.

Voeg je nieuwe accessoires toe aan je auto, bijvoorbeeld een plexiglas scheidingswand, dan valt deze niet automatisch onder de dekking van je autoverzekering. Als de accessoire in de fabriek al aan je auto is toegevoegd, hoef je dit niet extra mee te verzekeren. De waarde van de accessoire zit dan al inbegrepen bij de cataloguswaarde van je auto.

gevolgen voor je autoverzekering

Als je zelf aanpassingen maakt aan je auto, kunnen bepaalde eigenschappen veranderen. Soms moet je je auto zelfs laten herkeuren. Geef iedere aanpassing aan je auto, hoe klein dan ook, altijd door aan je verzekeraar. 

Maar wat indien je zelf aanpassingen hebt laten uitvoeren en deze eigenschappen hebben bijgedragen aan erger letsel voor inzittenden dan onder de normale omstandigheden? Het is dus zaak om vooraf raad te vragen aan de verzekeraar of tussenpersoon zodat je alles zwart op wit hebt staan. 

Lees ook  Eindhovense Pitane Mobility speelt sleutelrol in taximarkt Vlaanderen

Lees ook: Zorgaanbieders niet welkom bij UWV, zittend zorgvervoer wel?

Corona maatregelen