Det blir strengere regler i Kina for taxi-apper som Didi. For eksempel har sjåfører ikke lov til å tjene mindre enn den lokale minstelønnen, og de har rett til pauser. De skal også ha tilgang til sosiale tjenester. Reglene kan få store konsekvenser for selskaper i milliardindustrien.

Didi har for eksempel 15 millioner sjåfører og nesten 500 millioner brukere. Det er ikke klart om kinesiske myndigheter ønsker at taxitjenester skal se på sjåførene deres som ansatte. Det er rettssaker om dette i andre deler av verden. En nederlandsk domstol avgjorde i september at taxi-appen Uber må ansette sjåførene sine på grunn av «moderne arbeidsgivermyndighet».

Drosjetjenesten Didi har, i likhet med hele den kinesiske teknologisektoren, blitt behandlet mer og mer av kinesiske myndigheter en stund. Store teknologiselskaper har fått for mye makt, ifølge Beijing. Forrige uke ble det kjent at Didi kan bli nødt til å avnotere sin børsnotering i USA. De siste månedene har det vært inspeksjoner på kontorer, trusler om høye bøter og beslutningen om å utsette introduksjonen til det vesteuropeiske markedet.

børsnotering

Den kinesiske taxitjenesten Didi starter prosessen med å avnotere den amerikanske børsen. Det kinesiske selskapets avgjørelse kommer kort tid etter at amerikanske regulatorer vedtok en regel som ville tillate dem å fjerne utenlandske selskaper.

I en kort melding skriver selskapet at det etter nøye vurdering har besluttet å stryke den amerikanske børsen og jobbe med en notering i Hong Kong. Kinesiske regulatorer hadde tidligere bedt selskapet, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg, om å legge planer om å stryke på grunn av mulig lekkasje av sensitive data.

Les også: Drosjetjenesten Didi må kanskje gi opp børsnoteringen

DiDi taxi-app.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post