DVDP-bredde=

Presset på Benschop økte etter måneder med kaos på flyplassen.

Dick Benschop har trukket seg fra sin stilling som president og administrerende direktør i Royal Schiphol Group i representantskapet. Han blir sittende til det er en etterfølger. Ingen kunne benekte at noe virkelig er galt på Schiphol. Likevel tenkte ikke Dick Benschop på å trekke seg på grunn av kaoset på flyplassen den siste tiden på grunn av enorm mangel på ansatte. Tvert imot ble han plutselig motivert til å løse problemene.

Benschop hadde allerede i oktober i fjor blitt advart om at det er alt for få ansatte på Schiphol. Også i år ble Benschop advart flere ganger og det gjorde han ingenting med heller. Som et resultat har det blitt kaos.

Mange reisende har blitt ofre for dette. Mange ansatte som ofte tjener minst og har de mest usikre kontraktene er også ofrene. Ansatte på Schiphol har nå sendt Benschop et brannbrev som inneholder harde krav til forbedring av arbeidsforholdene.

køer

Køene minket i sommermånedene etter at flyplassen innførte sommerbonus. Problemer kom tilbake denne måneden etter at bonusen ble opphevet. Driftsdirektør i Schiphol Hanne Buis kalte mandag situasjonen verdiløs. Siden maiferien har det vært vedvarende problemer på flyplassen med lange køer og reisende som mangler fly. 

Benschop har vært president for Schiphol siden 1. mai 2018. Den tidligere statssekretæren og tidligere administrerende direktøren i Shell Nederland etterfulgte Jos Nijhuis på den tiden. Foreløpig vil Benschop forbli i vervet til hans etterfølger er tilgjengelig.

Les også  Kritiske arbeidsforhold for bagasjebehandlere på Schiphol
Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post