DVDP-bredde=

FNV presenterte ikke det endelige tilbudet for sine medlemmer, men varslet aksjoner og streik.

Royal Dutch Transport finner holdningen til FNV sosialt uansvarlig. Den nye tariffavtalen er forelagt og godkjent av medlemmene i både KNV Zorgtransport og Taxi og CNV Vakmensen.

CNV Vakmensen og KNV Zorgtransport en Taxi kom til enighet om en ny tariffavtale som gjelder for 22.000 1 ansatte. Den nye tariffavtalen trer i kraft 2023. januar 1 og har en varighet på halvannet år. Lønningene økes med 8 % fra 4. januar neste år og ytterligere 1 % fra 2024. januar XNUMX. I tillegg til lønnsøkningen endres også den mye omtalte fastpauseordningen, som fra nå av kun kan være holdt tilbake som en pause hvis den faktisk er tatt. 

I tillegg vil fortsatt utbetaling av lønn ved sykdom endres: karensdagen første sykedag vil ikke lenger gjelde og ansatte vil fra nå av få utbetalt 80 % de første åtte ukene og 90 % deretter (oppover). til og med andre sykdomsår). Startlønnen for nye kolleger blir også høyere, noe som vil gjøre arbeidsgivere i stand til å gjøre sektoren mer attraktiv for nyansatte.

«Vi ønsket virkelig å inngå en ny tariffavtale og gikk derfor langt med vårt endelige tilbud. Arbeidsgiverne ønsket også å oppnå en lønnsøkning. Som et tegn på takknemlighet og fordi ansatte blir møtt med betydelig økte kostnader. Jeg er glad for at freden nå har kommet tilbake til sektoren og at CNV også har stukket nakken ut for å oppnå dette.

Styreleder Bertho Eckhardt er på vegne av arbeidsgiverne fornøyd med avtalen, men viser til at det er synd at FNV ikke er med. FNV fremmet imidlertid ønsker som vi ikke kunne innfri, fordi de la opp til en kostnadsøkning på over 40 %.

Les også  Regional transportstreik etter mislykkede forhandlinger

Eckhardt fortsetter: «Vi håper at FNV fortsatt vil delta og avbryte streikene. Vi ville bli overrasket om disse streikene ble videreført nå som det er en gyldig tariffavtale. FNV-medlemmer har selvfølgelig lov til å streike, det er deres rett. Men for personer som er avhengige av omsorgstransport, for eksempel elever i spesial grunnskole og personer med nedsatt funksjonsevne, er denne streiken virkelig ille. De kan ikke bare bytte til en annen transportform og vil for eksempel gå glipp av en skoledag eller en legetime.»

(Teksten fortsetter under bildet)
KNV-formann Bertho Eckhardt - foto: Pitane Blue

I mellomtiden oppfordrer fagforeningen FNV alle ansatte over hele landet i Bios Groep, Citax, Connexxion, Dorenbos, Haars Groep, Munckhof, Noot, RMC, TCR, de Vlieger, Witteveen og Willemsen de Koning om å delta i en 30-timers streik. Etter måneder med forhandlinger, et opprop med 24 underskrifter fra sjåfører og en 2.500-timers streik fredag ​​24. november, ifølge medlemmene i fagforeningen FNV, forstår ikke arbeidsgiverne fortsatt hvordan de ansatte er under vann. 

Derfor fortsetter de onsdag 30. november. Denne gangen med flere bedrifter og flere plasser enn forrige gang. De har en kraftstasjon i Nord-Holland, Sør-Holland og Nord-Brabant aksjonsmøte og oppfordrer alle ansatte som bor eller jobber i disse provinsene til å komme sammen på et sentralt sted.

Relaterte artikler:
Les også  Positivitet kan gjøre taxisektoren mer attraktiv
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post