Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

We zijn een écht fietsland, bijna iedereen in ons land heeft wel een fiets in de garage staan. We hebben in Nederland inmiddels meer fietsen dan inwoners. We hadden afgelopen december in Nederland ongeveer 23 miljoen fietsen, dat komt neer op ongeveer 1,4 fietsen per inwoner. Fietsen is gezond en er worden om die reden dus ook veel uitstapjes op de fiets gedaan en ook veel mensen gaan op de fiets naar het werk. Dit is ook niet gek met in totaal 37.000 kilometer aan fietspaden in ons land. Al die fietsen komen natuurlijk ook een keer aan het einde van hun bestaan. We hebben in Nederland veel weesfietsen, dit zijn fietsen die geen eigenaar meer hebben bijvoorbeeld omdat de fiets een oud wrak is en gewoon achtergelaten is door de eigenaar. Wat doe je eigenlijk met een oude fiets die eigenlijk het repareren niet meer waard is?

Er zijn verschillende oplossingen om van je oude fiets af te komen. Er zijn verschillende gemeentes in Nederland die oude fietsen gratis bij de mensen thuis op komen halen. Ook kun je je oude fiets naar de milieustraat brengen. Als je oude fiets nog in redelijke staat is kun je bij een fietsenwinkel vragen of ze deze fiets willen hebben, eventueel voor onderdelen en als je zelf een nieuwe fiets wilt aanschaffen krijg je misschien wel korting. Geef je oude fiets aan de kringloopwinkel of een ander goed doel, zij kunnen hem misschien nog opknappen en verkopen. De ANWB heeft inzamelpunten voor oude kinderfietsen, deze worden dan opgeknapt en gaan naar kinderen die geen fiets hebben omdat ouders dit zich niet kunnen veroorloven. Je kunt ook je fiets zelf recyclen en er bijvoorbeeld een bloemenrek of fietskunstwerk van maken.

Lees ook: Jaarlijks 500 fietsers in Gent op de spoedgevallen

Je kunt ook je fiets zelf recyclen en er bijvoorbeeld een bloemenrek of fietskunstwerk van maken.