Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

DTM TaxiI bood personenvervoer voor particulieren, luchthaven- en rolstoelvervoer en shuttlediensten aan.

De Antwerpse taximaatschappij DTM Taxi was een van de bekendste bedrijven uit het land. “Het zat eraan te komen, maar het was toch een moeilijke beslissing’, zegt raadsman Piet van Gheem vandaag op Radio 2. “Het is een familiebedrijf, en de werknemers worden ook bijna als familie beschouwd. Maar het kon niet anders.”  Het bedrijf startte begin jaren ’70 en was samen met Antwerp Tax en V-Tax de Vlaamse bedrijven die de toon hebben gezet voor de Vlaamse taxisector. 

Na meer dan vijftig jaar dienst komt nu een einde aan DTM (Deurnese taximaatschappij) wat niet langer het hoofd boven water kon houden als gevolg van opeenvolgende crisissen. In een persbericht vermeldt DTM Taxi onder meer de coronacrisis, waardoor de horeca en cultuursector lange tijd gesloten waren, maar ook de hoge brandstofprijzen en de stijgende loonkost. Daarnaast speelt ook de concurrentie van de privéchauffeurs van Uber een rol. 

Foto: Pitane Blue - DTM taxi Antwerpen

"Na een rijke geschiedenis van meer dan 50 jaar, leggen we met ontzettend veel spijt de boeken van ons familiebedrijf neer. Waarom? De crisis te veel. We kwamen amper op adem na corona of daar gingen plots de brandstofprijzen de hoogte in. Nadien volgden torenhoge energiekosten, hogere lonen, de inflatie en mensen die massaal op zoek gaan naar goedkopere vervoersalternatieven. We hebben uit alle macht geprobeerd om oplossingen te zoeken, maar die hebben we uiteindelijk niet gevonden … helaas. We willen al onze klanten, en zeker ook ons personeel, van harte bedanken voor hun vertrouwen en het harde werk de afgelopen decennia. Dankzij jullie groeide DTM uit tot een toonaangevend vervoersbedrijf met een ijzersterke reputatie. En daarvoor zullen we jullie altijd ontzettend dankbaar zijn. Tot ziens!"

rode cijfers

Dat het al langer slecht ging met het bedrijf blijkt uit de cijfers van de afgelopen jaren waarbij het toonbeeld een negatief eigen vermogen was na 2017 en de verliezen aanzienlijk toenamen. Ondanks alles slaagde zaakvoerder Steve Van Avermaet er niet in het bedrijf boven water te houden. “We moesten efficiënter worden, de kosten beter beheersen.” 

DTM, VHF en BEEP wilden vorig jaar nog een antwoord bieden op diensten zoals Uber. Het moest een revolutie worden in de Antwerpse taxiwereld. Volgens van Avermaet had de pandemie hen verplicht om de business te herdenken. Er worden nu curatoren aangesteld die eventueel naar een overnemer kunnen zoeken.

DTM zit naast de luchthaven en was er sinds het begin in 1971 mee verankerd.
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket