Vi kommer sakte tilbake til sommerferien, og det betyr at vi ser flere og flere campingvogner og tilhengere i gaten. Alle ønsker selvfølgelig å være godt forberedt på ferie, og det gjør det hyggelig og enkelt hvis du har campingvognen eller sammenleggbar henger foran døren. Tross alt må dette være godt rengjort og pakket (med poteter og dryss) med deg på ferie. Hvilken bedre måte å gjøre dette på enn å parkere campingvognen eller sammenleggbar tilhenger foran deg. Ingenting er mer irriterende enn å måtte kjøre opp og ned hver kveld til garasjen der det står. Denne parkeringen foran døren kan selvfølgelig forårsake irritasjon i nabolaget, fordi alle liker å parkere på sitt eget sted. Og i sommermånedene kan det være ganske travelt med alle campingvogner og tilhengere i gatene. Og det er ofte ikke noe problem i noen dager, men noen ganger er disse ukene parkert i gaten på rad.

Vet vi faktisk om det er tillatt å parkere foran døren eller i gaten din, og i så fall hvor lenge kan du ha parkert campingvognen eller den sammenleggbare hengeren hjemme hos deg? Reglene for parkering av campingvogn eller sammenleggbar tilhenger foran døren kan variere fra kommune til kommune. I Helmond har du for eksempel ikke lov til å parkere den på offentlig vei i mer enn 7 dager på rad Eindhoven dette er ikke lenger enn tre påfølgende dager, og i Amsterdam er dette ikke lenger enn tre påfølgende dager. Du kan se disse reglene per kommune i de generelle lokale forskriftene. Det er selvfølgelig tillatt hvis du parkerer campingvognen eller sammenleggbar tilhenger i din egen innkjørsel eller parkeringsplass, og det gir ingen hindringer eller farlige situasjoner. Reglene er også forskjellige hvis du parkerer den på en offentlig tilgjengelig parkeringsplass, noe som igjen gjør en forskjell per kommune.

Les også: Første trinn for nasjonal hydrogennettutvikling

Utskriftsvennlig, PDF og e-post