Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De partij wil meer aandacht voor de regio en pleit voor een aparte minister daarvoor. Ze willen meer investeren in het openbaar vervoer in landelijke gebieden en gaan voor het behoud van voorzieningen als zorg en onderwijs in de regio.

JA21, voluit het Juiste Antwoord 21, is een Nederlandse politieke partij die momenteel één zetel heeft in de Tweede Kamer. De partij kenmerkt zich door een conservatief-liberale en nationalistische inslag en ziet het behoud van de Nederlandse luchtvaart en infrastructuur als belangrijke speerpunten.

de economische ruggengraat

Volgens JA21 dreigen vergaande klimaatplannen zoals het Europese Fitfor55 en nationale maatregelen de positie van Schiphol en KLM ernstig te schaden. De partij benadrukt dat deze twee instituten meer zijn dan slechts een luchthaven en een luchtvaartmaatschappij. Ze zijn integraal voor het Nederlandse vestigingsklimaat, zorgen voor tienduizenden banen en vormen een belangrijke schakel in internationale handel. JA21 pleit voor maatregelen die ervoor zorgen dat KLM haar prominente rol als grote internationale luchtvaartmaatschappij behoudt, en dat Schiphol een toonaangevende Europese luchthaven blijft.

pionier in waterstofluchtvaart

Naast het behoud van bestaande infrastructuur, heeft JA21 ook een toekomstgerichte blik. Groningen Airport Eelde (GAE) wordt gezien als een centrum voor innovatie in de waterstofluchtvaart. De partij kijkt naar de synergie tussen GAE en Eemshaven, die al als een ‘Hydrogen Valley’ fungeert. Door investeringen in technologische ontwikkeling kan Nederland een leidende rol nemen in duurzame luchtvaart, volgens JA21.

maatschappelijke discussie

De partij is niet doof voor publieke zorgen zoals geluidsoverlast. Ze pleiten voor een eerlijke en open discussie over de impact van verschillende vervoersmiddelen en willen beleid dat rekening houdt met deze factoren. JA21 ziet dat er op verschillende terreinen, zoals duurzaamheid en digitalisering, miljarden aan investeringen nodig zijn. Ze willen deze veranderingen benutten om Nederland competitief en toekomstbestendig te maken.

Lees ook  Kabinet-Schoof: ambitieus met focus op migratie en herstel van vertrouwen

realistische aanpak

JA21 is kritisch over de grootschalige elektrificatie van het wegvervoer en het Europese verbod op verbrandingsmotoren. De partij vindt dat dit soort beslissingen vaak voorbijgaan aan wat haalbaar en betaalbaar is voor de gemiddelde Nederlander. Ze pleiten daarom voor het verlagen van de btw op energie en het behoud van traditionele brandstoffen totdat er realistische alternatieven zijn. JA21 constateert dat veel voorzieningen in de regio’s verloren gaan. Daarom pleit de partij voor een ‘minister van de Regio’ om de belangen van landelijke gebieden te vertegenwoordigen. Ze willen meer geld vrijmaken voor openbaar vervoer in deze gebieden en behoud van essentiële diensten zoals zorg en onderwijs.

(Tekst loopt door onder de foto)

In de huidige politieke constellatie van Nederland bieden Joost Eerdmans en Annabel Nanninga een alternatieve stem die conservatieve en liberale waarden combineert met een sterke focus op Nederlandse belangen. Hun invloed binnen JA21 en daarbuiten zal ongetwijfeld blijven groeien naarmate de partij zich verder ontwikkelt.

Joost Eerdmans en Annabel Nanninga zijn prominente figuren binnen de Nederlandse politieke partij JA21 (het Juiste Antwoord 21). Niet alleen is de partijnaam een afkorting van hun voornamen, maar deze twee politici geven ook vorm aan de conservatief-liberale en nationalistische identiteit van de partij. Beiden hebben een achtergrond in de Nederlandse politiek en media, en zijn nu belangrijke stemmen binnen de partij.

Joost Eerdmans

Joost Eerdmans heeft een uitgebreide politieke carrière, beginnend bij het CDA en later bij Leefbaar Rotterdam. Hij heeft zowel op landelijk als lokaal niveau ervaring opgedaan, en is bekend om zijn focus op veiligheid, rechtvaardigheid en Nederlandse waarden. In de Tweede Kamer heeft hij de rol van fractievoorzitter van JA21, waar hij het partijstandpunt vertegenwoordigt op een breed scala aan kwesties, van infrastructuur tot duurzaamheid.

Lees ook  Gedragscode studentenverenigingen: nultolerantie voor grensoverschrijdend gedrag

Annabel Nanninga

Annabel Nanninga kwam oorspronkelijk uit de journalistiek en was bekend als een scherp en kritisch columnist. Ze trad toe tot de politiek met Forum voor Democratie (FVD), waar ze zitting nam in de Eerste Kamer. Na onenigheid binnen FVD stapte ze over naar JA21. Ze is bekend om haar kritische houding tegenover thema’s als immigratie en Europese integratie en vertegenwoordigt deze visie nu als een van de prominente leden van JA21.

de synergie

De combinatie van Eerdmans’ politieke ervaring en Nanninga’s media-savvy vormt een complementair duo dat de boodschap van JA21 effectief kan overbrengen. Beiden delen een zorg voor de toekomst van Nederland, met name op het gebied van nationale trots, infrastructuur en Nederlandse waarden. Ze zijn het gezicht van de partij en hun ideeën zijn nauw verweven met het verkiezingsprogramma, inclusief de plannen rond luchtvaart, energie en regionale ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen:
Amsterdam